De Carpe Diempolis is er voor gezinnen die worden getroffen door kanker. Enkele medewerkers en aandeelhouders hebben van heel dichtbij gezien wat de impact van kanker op een gezinsleven is. Zo verloor oprichter Sander Franken zijn vader, echtgenote Merel Franken haar oudste zoon en Milan Akavia zijn broer. Omdat zij hebben ervaren dat deze ziekte een behoorlijke aanslag op het gezinsinkomen kan betekenen, is een verzekering ontwikkeld die uitkeert indien er bij een gezinslid kanker wordt geconstateerd.

Een belastingvrije buffer, die naar eigen inzicht kan worden besteed

Alle betrokkenen hopen van harte dat het leven van patiënten en hun naasten met behulp van de Carpe Diempolis enigszins zal worden verlicht.

Genieten op het strand

Polis

Carpe Diempolis zet zich in voor gezinnen, met of zonder kinderen, om het leven indien er bij een verzekerde kanker wordt geconstateerd een stukje dragelijker te maken.

Omdat één op de drie mensen getroffen wordt door deze ziekte, weet bijna iedereen wel iemand uit zijn omgeving te noemen die het heeft, heeft gehad of is overleden door deze verschrikkelijke ziekte. Wij hebben onze uiterste best gedaan om een gezinspolis op de markt te brengen, waarbij kinderen gratis zijn meeverzekerd. Dat is gelukt!

Van onze marge gaat de helft naar het KWF, omdat ook wij dromen van een wereld waarin kanker genezen kan worden.

Op onze mediapagina staat een filmpje van de NOS. Hierin is de moeder van een kind met kanker aan het woord. Zij vertelt over haar werkgever die het haar kennelijk moeilijk heeft gemaakt om voor haar zoontje te blijven zorgen, nadat de periode van 8 weken zorgverlof was afgelopen. Een belangrijke reden voor het afsluiten van de Carpe Diempolis.

Merel Franken is zelf ervaringsdeskundige. Twaalf jaar geleden verloor zij haar oudste zoon aan leukemie. Ze heeft vijf jaar in ziekenhuizen rondgelopen, en heel veel ouders horen vertellen over problemen met de werkgever en zelfs ontslag is meerdere malen gevallen. Onbetaald verlof opnemen en dan met de Carpe Diempolis het financiële gat opvullen, zou een goede oplossing kunnen zijn.