Op deze pagina delen wij relevante berichten die zijn verschenen in de media.

NRC Next en NRC Handelsblad

NRC

Vangnet voor kankerpatiënten

Column Harriet Duurvoort

Zorgverlof

‘Carpe Diempolis’ bij Hart van Nederland

De diagnose kanker gooit het leven van mensen overhoop. Een zorgverzekering dekt de medische kosten, maar niet de andere lasten waarmee gezinnen worden geconfronteerd. Zorgverlof is zelden toereikend, onbetaald verlof niet lang vol te houden voor mensen zonder grote financiële reserve. Sander Franken (Hera Life) kent het verdriet uit eerste hand. Zijn nieuwe Carpe Diempolis keert een som uit om het leven van mensen met kanker te verlichten. Lees hier het volledige artikel.

De polis dekt niet de medische kosten, maar onbetaald verlof om tijd met de zieke partner te kunnen doorbrengen, het inschakelen van een oppas voor de kinderen, alternatieve geneeswijzen, fysiotherapie om te revalideren of zelfs het afwerken van een bucketlist, zo schrijft NRC. Lees hier verder.

Als je kanker krijgt, worden je medische kosten gedekt. Maar hoe zit dat met de andere kosten die je maakt omdat je ziek bent? Merel Franken-Servatius liep daar zelf tegenaan. Lees hier het hele bericht.

Squarelife heeft de Carpe Diempolis mogelijk gemaakt. De polis keert eenmalig een bedrag tussen de 10.000 en 100.000 euro uit in geval van een kankerdiagnose. Afhankelijk van de leeftijd van de verzekerde is een verzekering mogelijk vanaf 5,25 euro per maand en varieert de eenmalige uitkering van 10 tot 100 duizend euro. Lees hier het hele bericht.

Honderdzestienduizend Nederlanders krijgen jaarlijks kanker. Honderdzestienduizend keer de schok om de diagnose, de pijn van de behandeling, leven tussen hoop en vrees, de angst voor het onbekende, de strijd of de overgave. Als er één ding is wat je hier niet ook nog eens bij kunt gebruiken dan zijn dat geldzorgen, zo is de gedachte. Lees hier de volledige blog.

Vanaf vandaag is er een polis voor kanker. Met deze verzekering krijg je geen geld voor medicijnen, die worden in principe al vergoed. Nee je krijgt geld voor alle gevolgen rondom de ziekte. Luister hier het fragment.